youtube twitter

Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή Άρθρο 117 του Κανονισμού

ΕΡ: Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», το οποίο επικαλείται στοιχεία του ΟΗΕ, αλλά και της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας, η Τουρκία εμφανίζεται να πραγματοποίησε εξαγωγή πολεμικού υλικού 47 τόνων στην Συρία, από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2013.

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή Άρθρο 117 του Κανονισμού

ΕΡ: Ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει η συμμετοχή ευρωπαίων πολιτών στη εμφύλια σύρραξη στη Συρία. Όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες κοινές δηλώσεις των Υπουργών Εσωτερικών της Γαλλίας και του Βελγίου, χιλιάδες νέοι ευρωπαίοι φεύγουν για να πολεμήσουν στη Συρία, στο πλευρό οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή Άρθρο 117 του Κανονισμού

ΕΡ: Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ κατά των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας (UNODC) που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, οι εκτάσεις με καλλιέργειες οπίου στο Αφγανιστάν αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2013.

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή - Άρθρο 117 του Κανονισμού

ΕΡ: Δημοσιεύματα τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον ελληνικό τύπο αναφέρουν ότι το Σώμα των Επιτρόπων ενημερώθηκε για τις προθέσεις κάποιων βόρειων χωρών της ΕΕ να προχωρήσουν στην κατάθεση πρότασης προς την Επιτροπή ώστε να υιοθετηθούν περιορισμοί (π.χ. αριθμητικοί) αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης και πρόσβασης σε αγορές εργασίας της ενωσιακής επικράτειας των ευρωπαίων πολιτών που προέρχονται από τα κράτη μέλη του Νότου.

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς το Συμβούλιο Άρθρο 117 του Κανονισμού

ΕΡ: Στις 17.9.2013, ένα μέλος του νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 34χρονο εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων. Πρόκειται για το αποκορύφωμα σειράς βίαιων ενεργειών (όπως στο Μελιγαλά, στα Γιαννιτσά και στο Πέραμα) από μέλη της Χρυσής Αυγής που γνώρισε εντυπωσιακή άνοδο στο περιβάλλον της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας — έκτος χρόνος ύφεσης και τέταρτος χρόνος σκληρής λιτότητας — έχει εξαντλήσει και τις τελευταίες αντοχές των Ελλήνων πολιτών.

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή Άρθρο 117 του Κανονισμού

ΕΡ: Στα πλαίσια του εκπεφρασμένου εδώ και καιρό πολιτικού στόχου ενίσχυσης του ισλαμικού στοιχείου στην Τουρκία, ήρθε να προστεθεί η μετατροπή του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμί, καθώς την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα το πρώτο ναμάζι (συλλογική προσευχή) στον εν λόγω χριστιανικό ναό έπειτα από 52 ολόκληρα χρόνια.

Ερώτηση με αίτημα προφορικής απάντησης προς την Επιτροπή Άρθρο 115 του Κανονισμού

ΕΡ: Στις 5 Ιουλίου 2011 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την καθολική υπηρεσία και τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 (P7_TA(2011)0306). Στο ψήφισμα αυτό υπογραμμιζόταν η ανάγκη να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την εφαρμογή και προώθηση του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και ζητείτο από την Επιτροπή να λάβει μια σειρά ειδικών μέτρων σύμφωνα με την οδηγία 2009/136/ΕΚ.

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού

ΕΡ: Σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΕ, τα θεσμικά όργανα και οι οργανισμοί της Ένωσης απασχολούν προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών σε ειδικούς τομείς, στους οποίους δεν υπάρχουν αρκετοί μόνιμοι υπάλληλοι.

Σελίδα 1 από 8